Otthoni stria ápolás

Kezelések:

 1. A bőrfeszesítés legjobb módszere, ha sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz.
 2. Édesség, kávé, alkohol kerülése (savasít, a savas közegben nincs megfelelő sejtanyagcsere, így a kollagén termelés sem kielégítő, előbb-utóbb kötőszövet gyengeséghez vezet)

 3. Napi 2-3 l folyadék fogyasztása.
 4. Táplálék kiegészítők kúraszerű alkalmazása, mely a kollagén termelést elősegítik, illetve kötőszövetet feszesítenek (pl.:collamin, schüssler sók)
 5. A méregtelenítés szintén segíthet, erre jó pl.: a chlorella alga vagy a spirulina alga, simább lesz a bőr és egészséges.
 6. A hideg-meleg váltott zuhany feszesíti a bőrt, és fokozza a vérkeringést!
 7. A bőr heti radírozása.
 8. Mézes-tejes fürdő Kleopátra módra.
 9. A masszázs kitűnően rugalmasítja a bőrt.
 10. Krémekkel, olajokkal történő napi ápolás (olivaolaj, szőlőmagolaj, algás krémek):
 • Olívaolaj: A-, E- és F-vitamin tartalma jelentős. Ha már rendelkezünk striával, akkor az olívaolaj a legjobb azok halványítására.
 • Lenmagolaj : jelentős E-vitamin tartalma miatt terhességi hegek kezelésére rendkívül jó.
 • Avokádóolaj: Magas A-  és E-vitamin tartalma miatt kiválóan alkalmas a striák kezelésére
 • Szőlőmagolaj: A, E, B5 vitaminoknak köszönhetően, javítják a bőr regeneráló képességét, természetes struktúráját, rendszeres használatával a bőr visszanyeri rugalmasságát. Biztosítják a bőr számára szükséges nedvességet, lipideket, így hosszú távú hidratáltságot biztosítanak. Segítik az anyagcserét és antioxidáns hatásúak. Ránccsökkentő, segíti a kollagén termelést, ezért pozitív hatást gyakorol az öregedési folyamatok megakadályozásában, a szép és egészséges bőr megőrzésében.