A kismamajóga foglalkozásokon végzett páros gyakorlatok erősítik a csoportban lévő leendő édesanyák közösségének összetartozás érzését, valamint új pozíciókkal gazdagíthatják az ászanák sorát. A szülőpozíciós foglalkozásokon végzett páros jógagyakorlatok mind a kismamát, mind pedig a szülésnél majd jelen lévő partnert felkészítik a vajúdásra és a szülésre.

 

Hasznos tanács: a partnerrel végzett guggolások során egymással szemben helyezkedünk el egy karnyújtásnyi távolságra, mindkét kezünkkel átfogva egymás csuklóját. Lassan elkezdünk guggolni a talaj felé, miközben csuklófogással végig megtartjuk egymást. Kissé hátradőlünk, hogy érezzük a lapockák közötti kellemes nyújtást. Talpainkat a talajhoz nyomva lassan emelkedünk fel, fokozatosan nyújtva lábainkat, és leengedjük karjainkat a törzsünk mellé.

Szülőpozíciós változat: partnered egy széken ül széles terpeszben, miközben Te partnerednek háttal a két lába közé guggolsz, és karjaid a partnered térdei köré fonva kezeidet a térdeidre helyezed. A gyakorlat közben partnered masszírozhatja vállaid és hátad.

Kismamajóga_kép7