Testfestés

Henna

A henna perzsa eredetű szó, jelentése: virágzásban lévő növény.  A henna maga egy bokorszerű növény, ami 2-3 méteresre is megnőhet.  Elsősorban Indiában, dél-kelet Ázsiában, Afrikában és más trópusi klímájú helyeken honos. Ennek a növénynek a leveleit használják fel a hennafestéshez porrá őrölt formában (hennapor). A hennaport különböző összetevőkkel péppé keverik, és ezt viszik fel a bőrre, ez a pép behatol a bőr felső hámrétegébe és megfesti a bőrt. A bőrön, bőrtípustól és a henna minőségétől függően 1 hét és 1 hónap közötti időtartamban marad fenn. Ahogy a hámréteg cserélődik a bőrön a minta úgy halványul el, és a végén teljesen eltűnik a bőrröl. A henna növény őrleményéből készült pép zöld színű, és a bőrt vörösesbarnára festi meg.

Mivel a hennát számos országban használják, ezért az alkalmazott minták kultúráról kultúrára változnak.

Az indiai minták általában finom vonalú virágdíszekből, absztrakt kacskaringókból állnak. Az egyik legfontosabb alkalom, amikor a nők henna(indiaiak mehndinek is nevezik) díszítést viselnek, az esküvői szertartás. A menyasszony testének hennával való feldíszítése – a mehndi raat,  azaz a mehndi éjszaka – az előkészület elengedhetetlen része, önmagában is ceremónia, amely évszázadok óta változatlan formában él tovább. A hagyományok szerint a vőlegény látja el menyasszonyát és a család nőtagjait hennával.

Az afrikaiaknál díszítésként inkább vastag vonalú geometrikus alakzatokat találunk.

Az arabok a kéz- és lábfejen elhelyezett nagyobb virágmotívumokra helyezik a hangsúlyt. A körmök, a bőr és a haj hennával való befestése napjainkban is népszerű a Közel-Keleten.

A henna masszát egy műanyag tubus, ecset vagy fémvégű üvegcse segítségével viszik fel a bőrre. A hennának minimum egy órát kell száradnia, de a legjobb, ha egy éjszakán át rajta marad a bőrön. Eltávolítása után narancssárgás nyomot hagy a bőrön, ám igazi színét csak 48 óra után mutatja meg (vörösesbarna).

  Csillámtetoválás

Az  ArtGlitter, más néven csillámtetoválás a testdíszítés új és napjainkban egyre népszerűbb formája. Dekorativitása mellett nagy előnye, hogy a hagyományos tetoválással szemben felvitele teljesen fájdalommentes és bármikor egyszerűen eltávolítható.

A minta felvitelénél egy tetszés szerint kiválasztott sablon, egy speciálisan erre a célra kifejlesztett bőrbarát ragasztó és kozmetikai csillámpor alkalmazásával történik. A motívumokat kiválóan lehet díszíteni kövekkel, kristályokkal.

Nagyon tartós eljárás, hiszen nem árt neki sem a víz, sem az izzadság.

A csillámok használata biztonságos, allergiamentes, a test bármely részén alkalmazható, nem irritálja a bőrt. Tartóssága 5-21 napig is a bőrfelületen maradhat, bőrtípustól és a mintára való vigyázástól függően.

Ajánljuk esküvőre, bálra, szalagavatóra, ballagásra, valentin napra, strandra.

Bejelentkezés:0620/975-9507