A jóga nem csupán testmozgás, hanem egy ősi filozófiai rendszer, melynek célja az egyetemes tudás, az egész világot átható egyetemes lélek energiájának és az egyéni tudás, a testbe száll egyéni lélek energiájának egyesítése. Ez egy nagyon összetett folyamat, melyhez el kell csendesíteni mindazt, ami megzavarja az egyéni lélek belső békéjét: a gondolatokat, érzéseket, az elme hullámzásait.

A jóga lassan és mélyen fejti ki hatását: az izmokat rugalmassá teszi, az ízületeket erősíti, az idegrendszert egyensúlyban tartja. A jóga szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését és enyhíti a gerincoszlop változásaiból, a helytelen testtartásból adódó bántalmakat.

A klasszikus, mindenki által elvégezhető ászanák fokozzák az életerőt, a test rugalmasságát, élénkítik a vérkeringést, serkentik az agyműködést, lazítják az izmokat és az ízületeket, feloldják a testben lévő energiablokkokat, tisztítanak. A gyakorlatokat követő meditáció pihentet és megnyugtat.

A jóga segíti önmagunk mind teljesebb megismerését. A gyakorlás közben – ahogy lépésről-lépésre fejlődünk a gyakorlatok kivitelezésében − egyre többet és többet tudunk meg önmagunkról, miközben folyamatosan arra törekszünk, hogy a jelenben maradjunk.

A jóga tehát egy egész életre szóló út, nem egyetlen gyakorlás. A hullámok elcsendesedése pillanatnyi állapot, melyet újból megzavarhat a külső és belső világunkat is jellemző folyamatos változás.

“A csendben a lélek megtalálja az utat a tisztább fénybe, és mindaz, ami megfoghatatlan és megtévesztõ, kristálytisztasággal feltárul.”

/Mahátma Gandhi/

A foglalkozás időpontja: péntek 18.00-19.30

A foglalkozás ára: 2.000 Ft /alkalom, 12.000 Ft/6+1 alkalom (3 hónapig érvényes), 20.000 Ft/10+2 alkalom (6 hónapig érvényes)

Óráinkra  időpontfoglalás vagy telefonos bejelentkezés szükséges,  legalább 1 órával az óra kezdete előtt!

Időpontfoglalás

6 + 6 =

Tudnivalók az első óra előtt
  • Másfél órás foglalkozásokat tartunk, amelyekhez bárki kötetlenül tud kapcsolódni a foglalkozás időpontja előtt legalább egy órával történő előzetes bejelentkezést követően.
  • Mindössze kényelmes ruhát kell magaddal hoznod, minden egyéb eszközt (jógamatracot, meditációs párnát, pokrócot) biztosítunk!
  • A gyakorlóruha lehetőleg könnyű (pamut) anyagból készült, hosszú szárú nadrágból és atlétából, illetve egy hosszú ujjú pólóból, vagy melegítő felsőből álljon. Gyakran használunk erős vagy dinamikus gyakorlatokat, ami után kimelegszel, viszont a nyújtásoknál, relaxációnál szükség lehet egy melegebb fölsőre esetleg zoknira is.
  • Érkezz a kezdés előtt 15 perccel, hogy legyen elég időd átöltözni és „megérkezni” az órára!
  • Ne egyél jóga óra előtt legalább 2 órával és utána is várj egy órát, ha teheted!
  • Ne igyál óra közben vagy csak keveset, viszont utána bőven vegyél magadhoz folyadékot, lehetőleg szénsavmentes vizet (forrás)!
  • Igyekezz jóga közben pontosan követni az oktató utasításait, de fontos, hogy tartsd tiszteletben a határaidat!
  • Óra előtt és után lehetőséged van lezuhanyozni. Ez esetben törülközőt hozz magaddal!

hatha jóga tanár