1. Hajszáleresség
A hajszálér-áteresztőképesség fokozott lehet magas vérnyomás esetén, valamint az anyagcserének helytelen táplálkozással való túlterhelésekor. Ekkor túl sok folyadék kerül a sejt közötti térbe és ez akadályozza a sejtek normál anyagcseréjét, valamint az anyagcsere salak kiválasztását.

2. Túlsavasodás
Létrejön helytelen táplálkozás, stressz, mozgáshiány, dohányzás következtében. Ezek nátriumfelesleget okoznak, amely ismét folyadék felhalmozódáshoz vezet a sejtszövetben és ezzel pangást okoz. A szövet túl savas lesz, elsalakosodik és ez akadályozza a sejtanyagcserét és sejtmegújulást. A sav – lúg egyensúly ezen zavara nemcsak cellulithoz, elzsírosodáshoz és rossz közérzethez vezet, hanem sok súlyos betegségért is felelős.

3. Anyagcseretermékek
A túlsavasodással egyidejűleg még megemésztetlen tápanyagok és vegyi anyagok is felhalmozódnak a sejtszövetben. Ha ezen salakanyagok mennyisége túl nagy, akkor a normál nyirokáramlás nem tudja ellátni az elszállítást és semlegesítést, amely szövetsalakosodáshoz és elsősorban a zsírsejtek felduzzadásához vezet.

4. Keringési okok
Testünk bizonyos területein a vérellátottság renyhébb, elsősorban a csípőknél, combon, ülepen. Ennek oka a mozgáshiány. Ezeken a helyeken ezért az anyagcseretermékek gyorsabban felhalmozódnak, mint ahogy elszállításra kerülnek. A következmény a sima feszes bőr elernyedése és cellulit kialakulására való hajlam létrejötte.

5. Méreganyag felhalmozódás és stressz
Egy többé – kevésbé krónikus emésztési probléma okozza az erjesztő anyagok felhalmozódását. A stressz tényezők méreganyagokat szabadítanak fel és vízvisszatartást eredményeznek az intersticiumban. Így méregtelenítő rendszerünk (nyirok), a kiválasztó szervek (vese, máj) és a sejtek közötti állomány túlterheltek lesznek. Következményként szövetpangás és a sejtek csökkent aktivitása jelentkezik további lerakódásokkal és elsősorban ismét a zsírsejtek felduzzadásával.

6. Nyirokrendszeri okok
Nyirokrendszerünk szervezetünk hulladékszállítója. Különféle anyagcserezavarok miatt – mint azt az 1-5 pontban már leírtuk – és helytelen életmód következtében belső világunk erősen megzavarodott. Az ily módon megterhelt nyirokkeringés vízfelhalmozódáshoz, sejtdegenerációhoz, idő előtti bőrelöregedéshez, bőrernyedtséghez és cellulit kialakulásához vezet zsírsejtfelduzzadással.

7. Hormonális okok
A zsírelosztást hormonok szabályozzák. A felesleges zsír elsősorban nőknél a problémás helyeken, mint csípő, has és ülep rakódik le. A kötőszövet szerkezet szintén a hormonok által szabályozott. A nők az ösztrogén miatt több bőr alatti szövettel és laza kötőszövettel rendelkeznek (terhesség), fokozott cellulitra való hajlammal. A férfiaknál a bőr alatti szövetek feszesebbek és a bőr is vastagabb, így cellulit ellenére nincs látható bőrdeformáció.

Sikeres kezelés lépései:

–  A kötőszövet puhaságának és rugalmasságának helyreállítása
–  A lekötött salakanyagok felszabadítása
–  Ezen salakanyagok elszállítása, kiválasztása és kiürülése

Fenti kezelésekben segít Önnek a DR.Life nyirokmasszázs készülék, amellyel a test szinte bármely területe kezelhető vagy a Dermionológia, mely a méregtelenítést, lúgosítást támogatja az oxigén erejével. Megfelelő sejtanyagcserét biztosít(savasodás ellenszere), így a kollagén termelődés optimális szinten megy végbe (sejtek tápanyag felvétel ideális).

Cellulit terápia